The Shepherd's pie |
It's a typical English meal.
The original shepherd's pie find his origins in 1791 when the potaoes were discovered. It was a meal for the poor: potatoes on the top and meat (lamb) under the potatoes.
(= le hachis parmentier anglais)
However, Martin's Shepherd's pie is for the rich because there are turnips, mushrooms, red peppers, leeks, carrots, onions, spices (caramasala, cumin, coriander...). It's called "Shepherd's pie with spiced parsnip mash"
Comme me disait Martin, sur la photo ça n'a pas l'air très appétissant, mais détrompez vous! Je n'aime pas le navet, donc j'étais un petit peu réticente au début, et puis il y a un tel mélange d'épices qui vous prend tout le palais que vous êtes transportés et vous en oubliez même le navet mais en même temps vous ressentez tellement de choses... oh gosh!!!
Donc voilà quelque chose qu'il faut vraiment goûter si jamais vous venez en Angleterre. Après je ne vous dis pas que tout le monde sait faire la shepherd's pie, c'est comme la bouillabaisse dans le midi... Il faut trouver le bon endroit où en manger. Je ne peux pas vous donner d'adresse vu que c'est Martin qui la fait et donc ce n'est QUE pour les privilégiés.... Euh.... =D
The Trifle |
History:
This cake is a dessert made with fruits, eggs, milk, fruit juce, sponge cake and a lot of creaaam, alcohol. The first recipe was published in England, in 1596 by Thomas Dawson The good husewife's Jewel.Etymology:
The word trifle comes from the Middle English word trufle meaning "with a little importance" but also "mockery". In that sense, the name of this cake maybe comes from its creation or the moment when it is served.
In the world:
- In Scotland, we can find the same kind of cake called the Whim-Wham.
- In Ireland, they kept the same name.
- In Italy, it's the Zuppa Inglese a kind of Tiramisu.
- In France, it's called Mousse à l'anglaise.
Autant vous dire que c'était un repas riche en émotion. Une très bonne ambiance avec les amis de Daniel et Martin qui étaient très gentils hihi.
J'espère qu'un jour vous aurez l'occasion d'éduquer votre palais comme je suis entrain de le faire.
L'Angleterre éveille vos sens:
SMELL
TASTE
LOOK
TOUCH
HEARING
See you later,
Love
Miiiiiaaaam ça donne envie!!!! ^^
RépondreSupprimer<3<3<3
GORGEOUS!I say this is the best I ever ate!
RépondreSupprimerMartin, you're a champion!
Lise
Remember:
RépondreSupprimerThere is no egg in eggplant, nor ham in hamburger; neither apple nor pine in pineapple. English muffins weren't invented in England or French fries in France. Sweetmeats are candies while sweetbreads,which aren't sweet or bread, are meat.